Woensdag , 05/02/2020 Matsumoto Japan

Ik geraak wat achter met mijn verhaal . Vreemd , de dag begint nochtans steeds vroeg voor mij ( 4 a 5 uur in de morgen) . Waarschijnlijk door het tijdsverschil . Dus de dagen lijken lang , toch ben ik al snel een uur of twee ,drie bezig met schrijven .

Kyoto is gewoon fantastisch, overzichtelijk , niet te druk , mooi met een rijke geschiedenis en makkelijk met de fiets te bezoeken .

De stad was de hoofdstad van het Keizerrijk van Japan sinds 794 tot 1868 , het einde van de Edo periode .

Ik las in een reisblog van Els Slots , dat ik een fiets kon huren vlakbij het station . Leek makkelijk , was het ook bleek achteraf , toch verdwaalde ik wat met mijn stadsplan . Maar de mensen hier , kunnen ofwel geen plan lezen of kennen echt hun buurt niet . Dit viel me reeds eerder op , echt vlakbij zijn en toch kennen de mensen hun omgeving niet. De zaakvoerder van de fiestwinkel. Was opnieuw super gedienstig . De man gaf mij een ander en beter stadsplan dan Wat ik had gekregen in het hotel. Daarop tekende hij mij twee routes , het stadsgedeelte aan de rechteroever en de route aan de linkerzijde van de Kamo rivier . Toen nam hij nog een klem en bevestigde het plan op de voorkant van het boodschappenmandje op de fiets, als dat geen service is! . Aan de fietsen kan je merken dat de mensen hier over het algemeen wat kleiner zijn . Met mijn zadel op de hoogste stand ,zat ik nog ietsje te laag . Moet een leuk gezicht zijn met een lange Nederlandse slungel op zo een fietsje . Opnieuw kan ik fietsen onder een stralende zon , maar met min 10 ° . Dus handschoenen en mijn pet zijn super handig. Ik begin met het hoogste gedeelte , aan de rand van de stad . Het Onari san schrijn , dit heiligdom ligt op een bergflank en bestaat uit kronkelige paden met duizenden scharlaken rode schrijnen . Deze zijn allen geschonken zijn door bedrijven , rijke mensen en families . Hun namen staan dan ook op de houten zuilen gekerfd, in sierlijke karakters . Dit schrijn is het meest bezochte in Japan .

Onaru Jinja schrijn

Je merkt op de foto meerdere meisjes , vrouwen en ook vooral jonge mannen , in tradionele klederdracht , kleurrijke Kimono’s. Ik vroeg in een winkel , of beter in een zaak die kimono’s verhuurde , wat de reden hiervoor was. Ik dacht huwelijk of feestdag etc. Maar nee, hier grijpt men elke gelegenheid aan om zich te verkleden . Mooie blijvende traditie zelfs de jeugd blijft hier zeer trouw en trots . Dit levert hen en mij dan ook mooie herinneringen .

Ik toon jullie verder nog wel enkele beelden van zo een winkel.

Maar nu verder fietsen naar mijn volgende stop enkele kilometers verder stroomafwaarts . Het Nanzenjifukuchicho tempel complex zo niet het mooiste dan zeker het rijkste tempelkomplex. Overbluffend in een woord , groots , rijkelijk versierd , in een mooi park met dikke bomen onder de stralende zon .

Bij het buitenzijden van dit complex, rij ik door ,waarschijnlijk de rijkste buitenwijk van de stad . Links en rechts prachtig in wit ommuurde, traditionele ruime villa’s . Grote tuinen , hetgeen al helemaal ongewoon is in Japan . Eerst dacht ik dat het bijgebouwen waren van het tempelcomplex, omdat ze er ook aanpalend aan liggen . Maar nee daarvoor was de wijk veel te groot . Je ziet ook geen enkele wagen geparkeerd in de straten .

Op weg naar mijn volgende stop ” Het witte paviljoen“.

Het witte paviljoen

Hier kom je binnen en overvalt je de , naast de paden , prachtig symmetrische aangeharkte zandpatronen .

Net nu ik ook bij ons een nieuwe Zandkunstenaar ontdekt heb . Niet nieuw dus maar al duizenden jaren oud .

Beach art

Ook de eerste stuik in bloei, een mooi kronkelend met stenen afgeboord bergpad . Rijke villa’s en tempels zijn voorzien van grijze mat geglazuurde dakpannen , die eindigen met een symbool .

Van hier rij ik weer naar mijn hotel de Kyoto Tower .

Kyoto Tower hotel

Ik eindig vandaag met een leuk tafereeltje dat ik passeerde op weg naar (huis).

Afhaal Chinees
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s