Dinsdag 04/02/2020 Matsumoto / Japan

Deze morgen had ik een afspraak met de CEO van de ijsblokjes fabriek (I &F CO) onderdeel van het grote Sanrin concern .

Weet je dat ze hier geen ijsblokjes produceren , enkel crushed ice.

Maar die vindt je dan ook in bekertjes, Klnr voor een ice -tea en ice-coffee. Daar is men bij ons nog niet echt klaar voor . Enkel In Polen heb ik een collega die dit concept met succes sedert 2 jaar lanceerde .

Crushed ice , in bekertjes

Dit is het eerste land die ik bezoek waar men absoluut Belgie niet kent . Maar elk probleem is een opportuniteit.

Dit was een eerste kennismaking , nu kunnen we starten met informatie uit te wisselen . Je voelt hier duidelijk , dat niet alleen de Japannezen , maar ook veel van hun bedrijven vrij geïsoleerd leven .

Van Matsumoto neem ik de trein naar Kyoto met een korte tussenstop in het kleine stadje Narai Post town .

Maar eerst heb ik nog enkele leuke weetjes . 1 de riooldeksels zijn hier wel zeer decoratief.

Riooldeksels

De toiletten hier zijn echt buitengewoon modern en voorzien van voor ons zeer ongewone snufjes om uw comfort te verhogen . Zelfs in de publieke toiletten in de treinstations ea. Verwarmde bril, waterstralen die je kan richten , luchtververser, reiniger voor gebruik . Leuke anekdote trouwens is dat ik in het restaurant gisteren eerst op alle knoppen gedrukt had tegen dat ik de spoelknop vond.

Toilet
Gebruiksaanwijzing voor toilet

Ik toon jullie ook nog enkele beelden van de inrichting van de trein en daarna van de taxi . Om het contrast dat hier soms zo sterk aanwezig is te tonen. maar In die oudbollige taxi , zit dan wel een mechanisme die de deur van passagier automatisch opent

Sneltrein
Metro/ trein
TaxI
Taxi
Taxi
Trein
Trein

Opnieuw die netheid , kijk eens naar dat treinplatform, de vloer van de wachtzaal , de straat, zelfs geen kauwgomresten . Hoor je geen vogels , dan laat men er horen zoals op de trein kades .

Wachtzaal
Netheid
Veiligheid / station
Station
Station

Het stadje Narai, was eerder een kleine ontgoocheling . Niet zo zeer van het karakter, want dit is wel uniek en authentiek . Maar ik ben hier op de verkeerde tijd van het jaar en dag . Alles dicht op een souvenirzaak na .

Narai

Al zag ik er wel enkele leuke taferelen voor de kinderen en een zeer mooi tempeltje met bronzen klok , naast het kerkhof.

Narai
Narai
Narai
Narai
Narai
Narai
Narai
Narai

Aangekomen in Kyoto met de prachtige sneltrein. Stap ik gelijk naar het groot hotel, recht tegenover het station . Niet zozeer voor het hotel , maar wel omdat mijn valies loodzwaar is zelfs op wieltjes . Het Kyoto tower hotel complex , is groot , prachtig en symbolisch voor de voorspoed van de stad. Bovenop staat trouwens een kunstwerk dat 137 m boven de grond torend . Letterlijk dan want het is een toren in de vorm van een witte vuurtoren . Die nu prachtig verlicht dient als baken voor de stad.

2 gedachten over “Dinsdag 04/02/2020 Matsumoto / Japan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s